preskoči na sadržaj
Vijesti

Strukturirani tečaj Metodologija i kultura u Dublinu


U okviru projekta INterAct, koji se provodi u sklopu ključne akcije 1 programa Erasmus+, učitelj engleskog jezika OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje Ivan Slavić sudjelovao je na strukturiranom tečaju Metodology and Culture u Dublinu.

Tečaj je bio namijenjen učiteljima engleskog jezika. Učitelj Slavić tom prilikom je stupio u kontakt s kolegama iz Španjolske, Grčke, Poljske, Litve i Danske. Tečaj se temeljio na upotrebi sadržaja iz irske kulture, povijesti, književnosti i filma kao materijala za učenje i poučavanje. Osim toga, sudionici su se upoznali s irskim obrazovnim sustavom i imali priliku usporediti ga sa sustavima u svojim zemljama. Zanimljivo je da je u Irskoj učiteljsko zanimanje jedno od najatraktivnijih i velika je konkurencija prilikom upisa na fakultet koji zahtijeva istu razinu izvrsnosti kao i medicina ili pravo. Osnovne metode koje su sudionici naučili bile su rad na projektu istraživačkog učenja, dramskim postupcima u nastavi i upotrebi konteksa za učenje.

Po povratku u školu učitelj Slavić će predstaviti iskustva stečena na stručnom usavršavanju, prije svega vlastitim učenicima s kojima će u nastavi koristiti neke od metoda, odnosno sredstava stečenih na tečaju. Osim toga, kroz prezentaciju i radionicu za prijenos vještina i znanja, na sljedećem Učiteljskom vijeću upoznat će i kolege s ishodima sudjelovanja na tečaju.

Cilj je ovoga projekta unaprijediti nastavu, maksimalno ju orijentiratina učenike i njihove sposobnosti i interese, posebice kroz međusobnu suradnju učitelja na organizaciji interdisciplinarnog i kroskurikularnog pristupa nastavi. Stvaranjem interaktivnih okruženja za učenje škola će svojim učenicima biti u stanju pomoći razviti ključne kompetencije i vještine 21. stoljeća. Vjerujemo da će takav pristup imati značajan utjecaj na motivaciju i postignuća naših učenika.

Projektna mobilnost bila je izvanredna prilika za upoznavanje i razmjenu iskustva te dogovaranje budućih suradnji s kolegama iz različitih zemalja pod zastavom EU, kao i za istraživanje ljepota Irske.

Ova publikacija ostvarena je uz financijsku potporu Europske komisije i odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 

                                                                         učitelj engleskog jezika, Ivan SlavićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Hrvoje Miklaužić   datum: 11. 3. 2017.

Album

Trenutno ne postoji niti jedan album.


LOGO ŠKOLE

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


 

Tražilica

Anketa
Sviđaju li vam se Brezići br.9 ?
Popis udžbenika

Dokumenti za prikaz

Oglasna ploča

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 5. 2010.

Ukupno: 241671
Ovaj mjesec: 336
Ovaj tjedan: 1
Danas: 1
preskoči na navigaciju